GRATIS ISOLATIE OFFERTES

Zelf isoleren vloer lastig

Zelf isoleren vloer lastig

Voor een vakman is het mogelijk om de onderkant van een vloer zelf te isoleren, echter kan een foutieve keuze voor isolatiemateriaal alswel een fouten in de installatie ervoor zorgen dat het maximale effect van vloerisolatie niet bereikt wordt en nog erger het isolatiemateriaal zal gaan rotten en na enkele jaren van de vloer afvallen.

In verschillende doe-het-zelf isolatieboeken kunt u teruglezen hoe u op een goede en verantwoorde manier vloerisolatie kunt aanbrengen, zowel voor houten vloeren als voor betonnen vloeren.

Wat kan er mis gaan ?

Het is uitermate belangrijk dat vloerisolatie goed aansluit op de zijkanten van de fundering (het liefst nog met een ruime overlapping) en dat de doorvoeringen door de vloer vanuit de kruipruimte naar de bovengelegen woning op een goede manier ge soleerd worden.

Het belang van het kruipluik

Een kruipruimte is veelal betreedbaar door een opening van circa 60cm x 80 cm die veelal nabij de voordeur is gecre erd. Deze opening wordt afgesloten met een zogenaam kruipluik: een vochtbestendig en sterk luik dat de kruipruimte hermetisch moet afsluiten. Het probleem is echter dat er vaak wat mankeert aan de afdichting van het kruipluik, koude en voornamelijk vocht in de vorm van waterdamp komen de woning op deze manier binnen.

Vaak laten bewoners ook vloerbedekking over het kruipluik plaatsen waardoor het vocht niet weg kan en zal condenseren onder de vloerbedekking met natte plekken en schimmel als gevolg.

Juiste gereedschappen

Om isolatie onder de vloer op een hoogwaardige manier aan te leggen zodat deze minstens 10 tot 15 jaar blijft hangen is het belangrijk om zowel de juiste bevestigingsmaterialen te gebruiken als ook de juiste gereedschappen. Qua bevestigingsmaterialen moet u er aan denken dat alles wat ijzerhoudend is, zal gaan roesten en gaan afbreken met als gevolg dat de isolatie naar beneden zal vallen en de werking zal verliezen.

In geval van PUR of PIR isolatie heeft u dat probleem niet, echter vereisen deze methodes meer vakmanschap en speciale gereedschappen. In geval van een kruipruimte die minder dan 40 cm werkruimte biedt, zal u uw oplossing op een andere manier moeten vinden, bijvoorbeeld door het laten blazen van schelpen of thermische chips.

Nog meer aandachtspunten:

  • gebruik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde

  • gebruik geen ijzerhoudende materialen om het isolatiemateriaal te bevestigen i.v.m. roestvorming

  • vermijdt kiervorming en sluit de isolatie goed aan

  • zorg voor enige overlapping met de fundering

  • geen plekken open laten i.v.m. koudebrugvorming

  • zorg voor voldoende ventilatiemogelijkheden van het isolatiemateriaal

Foutieve isolatie

Foutieve isolatie

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

In de regel verdient de investering in vloerisolatie zich binnen enkele jaren terug, alleen al door besparing op energiekosten. Bent u ook benieuwd wat in u geval de kosten zullen zijn, uw subsidiemogelijkheden en uw besparing ? Vraag dan een gratis en vrijblijvende internetofferte aan. In 1 stap vraagt u bij circa 6 regionale isolatiebedrijven een gratis en vrijblijvende offerte aan. Klik op de gele knop hieronder.

Kosten doe-het-zelver

Een echt handige doe-het-zelver kan het zelf doen en heeft alleen (naast de noodzakelijke kennis) het juiste isolatiemateriaal, bevestigingsmiddelen en gereedschappen nodig. Hier kunt u meer lezen over het zelf aanbrengen van vloerisolatie. Evenwel geldt er geen 6 % subsidie-mogelijkheden aangezien deze alleen voor de arbeid geldt en niet voor het isolatiemateriaal.

De verwachting is evenwel dat de kosten voor de doe-het-zelver tussen de € 750 en € 1.000 bedragen, afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal en het soort isolatiemateriaal.